1. Dawno temu, w zamierzchłych czasach wiosny 2012 (a jednocześnie gimby) wpadłem przez przypadek na MLP Wiki, a potem na jej polską edycję. Zobaczyłem, że krucho. Porobiłem trochę porządków, po czym spytałem założyciela, co trzeba zrobić, by dostać adma. Akurat był mu potrzebny, bo miał tylko jednego, nieaktywnego, a sam miał mało czasu. Tym właśnie sposobem dwa tygodnie później dostałem admina, którym to jestem po dziś dzień. Teraz nie miałbym już tak łatwo.

2. Bo kolory, po głębia postaci, bo fajna animacja, bo fandom, bo świetne piosenki, bo lubię wywoływać bóldupy.
3. Jedna adminka z moderatorką u nas zrobiła dla innej adminki prezent urodzinowy w postaci rysunku jej ponysony kąpiącej się w wannie z całym Zarządem pod postacią ich OC-ków i ponyson w formie kaczuszek. Admini u nas powycinali sobie siebie i poustawiali jako awatary. Nie należę do osób skorych do zmian w tej kwestii, więc tak mi już zostało.
4. W naszej szkole przez prawie cały rok szkolny było wyłączone uczniowskie Wi-Fi, więc «pewni licealiści» wykradli hasło do nauczycielskiego. Po pewnym czasie wprowadzono więc na nim obowiązek wpisywania imienia i nazwiska na nieautoryzowanych urządzeniach. Najpierw wpisywałem personalia najlepszego kumpla, później zaś ciąg "Kici Kotka". Mój poprzedni nick na Wikii uznałem za lamerski, więc postanowiłem go zmienić - na "catkitty".
5. "Ordoliberalizm (od łac. ordo ‘porządek’) – nurt zbliżony do liberalizmu, wykształcony w Niemczech w latach 30. i 40. XX wieku. [...] Ordoliberalizm opierał się na katolickiej nauce o naturze człowieka, dostrzegając rolę
wspólnoty, tradycji, obyczaju i religii. Wolność, zdaniem ordoliberałów, była konsekwencją ludzkiej wolnej woli. Ustawy
nie powinny tworzyć nowych norm, lecz ujmować tradycyjne obyczaje w kategorie prawne. [...] Opowiadali się za
gospodarką rynkową [...]. Dopuszczali interwencję państwa w gospodarkę [jedynie] tam, gdzie było to konieczne dla obrony konkurencji. [...] Ordoliberalizm opowiadał się zdecydowanie za demokracją parlamentarną, którą traktował jako zaporę przeciwko totalitaryzmowi i kolektywizmowi. Ordoliberałowie obawiali się jednak tyranii większości i populizmu, ponad wolę większości stawiając
rządy prawa. Ordoliberałowie popierali
decentralizację władzy i federalizację państwa."