![]() |
|
Dominus vobiscum - Wersja do druku +- PONE – NAJLEPSZE FORUM W INTERNECIE, PONIEKĄD. (https://pone.gdan.eu) +-- Dział: PONE (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Rzeczy techniczno-organizacyjne forum (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Dominus vobiscum (/showthread.php?tid=217) |
Dominus vobiscum - catkitty - 16-02-2016 Hejou. Jestem catkitty. Jedyne, co robię w fandomie, to posługuję jako admin na polskiej MLP Wiki. Byłem dwa razy na ponymeecie w Gdańsku. Nie wiem, dlaczego tu jestem; czuje się tu obco, a zarejestrowałem się tylko dlatego, że naruciakk mi tak polecił... Mam nadzieję, iż moja obecność tutaj nie spowoduje wybuchu III wojny światowej ani też przewalutowania Waszych kredytów na franki. To hej! ^^ RE: Dominus vobiscum - naruciakk - 16-02-2016 Et cum spiritu tuo Jest tu fajne, spodoba ci się, zobaczysz. Mamy fajne emotki, pociągi, szautboxa (chociaż to jest wada, wiem ) i wogle wszystko.
RE: Dominus vobiscum - KochamChemie - 16-02-2016 Gdyby nie Maciej-Kamil i ten post to myślałbym, że MLP wiki to jedynie bajka. W sumie to witaj na forum i takie tam. RE: Dominus vobiscum - catkitty - 16-02-2016 (16-02-2016, 22:16)KochamChemie napisał(a): Gdyby nie Maciej-Kamil i ten post to myślałbym, że MLP wiki to jedynie bajka. Dlaczego bajka...? ;-; RE: Dominus vobiscum - psoras - 17-02-2016 Hej. Na początek pozwolę sobie poinformować, że na forum absolutnie nie ma nakazu czucia się swojsko. To forum służy do produkowania się na bzdurne tematy, które w momencie pisania nie obchodzą nikogo poza postującym, ale potem okazują się ciekawe dla wszystkich (Sprom robi high quality wątek o broni białej, polecam) i szczerze zachęcam do tego rodzaju aktywności. A teraz pytania: 1) będziesz na meecie autosanowym w Gdańsku w najbliższy weekend? 2) jaki jest twój stosundk do pociągów? 3) czy wolisz miasta położone na wzgórzach, czy na równinach? 4) na jaki temat absolutnie nie związany z kucami byłbyś w stanie produkować sążniste, porządnie uargumentowane posty? RE: Dominus vobiscum - Ścierwisław - 17-02-2016 Yo Jako życzliwy funkcjonariusz dzielnicowy zachęcam do pisania postów, w szczególności o kucykach, i życzę ugrzęźnięcia, to jest, szybkiej aklimatyzacji. Mamy na forum tematy np. o zabijaniu się i przemieszczaniu z miejsca w miejsce, i niespotykany nigdzie indziej brak idiotów. (16-02-2016, 22:19)catkitty napisał(a): Dlaczego bajka...? ;-;Jemu chyba chodzi o wiki fandomu
RE: Dominus vobiscum - catkitty - 17-02-2016 (17-02-2016, 00:12)psoras napisał(a): Hej. 1. Niestety raczej nie. 2. Nie znam się, ale uwielbiam komunikację zbiorową. 3. Na równinach. 4. Informatyka (programowanie, architektury systemów, tworzenie stron, microsoftologia), polityka (absurdy podatkowe, ordoliberalizm jako złoty środek pomiędzy d***kracją a anarchią), lingwistyka (etymologia i nazizm gramatyczny), prawo autorskie, słodkie kotki. RE: Dominus vobiscum - Kamil-Maciej - 20-02-2016 Witam. 1. Czemu zostałeś administratorem na polskiej wiki mlp? 2. Czemu lubisz mlp? 3. Czemu masz taki avatar? 4. Skąd się wziął twój nick? RE: Dominus vobiscum - Irwin - 20-02-2016 Co to, do cholery, ordoliberalizm? RE: Dominus vobiscum - catkitty - 03-03-2016 1. Dawno temu, w zamierzchłych czasach wiosny 2012 (a jednocześnie gimby) wpadłem przez przypadek na MLP Wiki, a potem na jej polską edycję. Zobaczyłem, że krucho. Porobiłem trochę porządków, po czym spytałem założyciela, co trzeba zrobić, by dostać adma. Akurat był mu potrzebny, bo miał tylko jednego, nieaktywnego, a sam miał mało czasu. Tym właśnie sposobem dwa tygodnie później dostałem admina, którym to jestem po dziś dzień. Teraz nie miałbym już tak łatwo. ![]() 2. Bo kolory, po głębia postaci, bo fajna animacja, bo fandom, bo świetne piosenki, bo lubię wywoływać bóldupy. 3. Jedna adminka z moderatorką u nas zrobiła dla innej adminki prezent urodzinowy w postaci rysunku jej ponysony kąpiącej się w wannie z całym Zarządem pod postacią ich OC-ków i ponyson w formie kaczuszek. Admini u nas powycinali sobie siebie i poustawiali jako awatary. Nie należę do osób skorych do zmian w tej kwestii, więc tak mi już zostało. 4. W naszej szkole przez prawie cały rok szkolny było wyłączone uczniowskie Wi-Fi, więc «pewni licealiści» wykradli hasło do nauczycielskiego. Po pewnym czasie wprowadzono więc na nim obowiązek wpisywania imienia i nazwiska na nieautoryzowanych urządzeniach. Najpierw wpisywałem personalia najlepszego kumpla, później zaś ciąg "Kici Kotka". Mój poprzedni nick na Wikii uznałem za lamerski, więc postanowiłem go zmienić - na "catkitty". 5. "Ordoliberalizm (od łac. ordo ‘porządek’) – nurt zbliżony do liberalizmu, wykształcony w Niemczech w latach 30. i 40. XX wieku. [...] Ordoliberalizm opierał się na katolickiej nauce o naturze człowieka, dostrzegając rolę wspólnoty, tradycji, obyczaju i religii. Wolność, zdaniem ordoliberałów, była konsekwencją ludzkiej wolnej woli. Ustawy nie powinny tworzyć nowych norm, lecz ujmować tradycyjne obyczaje w kategorie prawne. [...] Opowiadali się za gospodarką rynkową [...]. Dopuszczali interwencję państwa w gospodarkę [jedynie] tam, gdzie było to konieczne dla obrony konkurencji. [...] Ordoliberalizm opowiadał się zdecydowanie za demokracją parlamentarną, którą traktował jako zaporę przeciwko totalitaryzmowi i kolektywizmowi. Ordoliberałowie obawiali się jednak tyranii większości i populizmu, ponad wolę większości stawiając rządy prawa. Ordoliberałowie popierali decentralizację władzy i federalizację państwa." |