Dominus vobiscum
1. Dawno temu, w zamierzchłych czasach wiosny 2012 (a jednocześnie gimby) wpadłem przez przypadek na MLP Wiki, a potem na jej polską edycję. Zobaczyłem, że krucho. Porobiłem trochę porządków, po czym spytałem założyciela, co trzeba zrobić, by dostać adma. Akurat był mu potrzebny, bo miał tylko jednego, nieaktywnego, a sam miał mało czasu. Tym właśnie sposobem dwa tygodnie później dostałem admina, którym to jestem po dziś dzień. Teraz nie miałbym już tak łatwo. :v v:
2. Bo kolory, po głębia postaci, bo fajna animacja, bo fandom, bo świetne piosenki, bo lubię wywoływać bóldupy.
3. Jedna adminka z moderatorką u nas zrobiła dla innej adminki prezent urodzinowy w postaci rysunku jej ponysony kąpiącej się w wannie z całym Zarządem pod postacią ich OC-ków i ponyson w formie kaczuszek. Admini u nas powycinali sobie siebie i poustawiali jako awatary. Nie należę do osób skorych do zmian w tej kwestii, więc tak mi już zostało.
4. W naszej szkole przez prawie cały rok szkolny było wyłączone uczniowskie Wi-Fi, więc «pewni licealiści» wykradli hasło do nauczycielskiego. Po pewnym czasie wprowadzono więc na nim obowiązek wpisywania imienia i nazwiska na nieautoryzowanych urządzeniach. Najpierw wpisywałem personalia najlepszego kumpla, później zaś ciąg "Kici Kotka". Mój poprzedni nick na Wikii uznałem za lamerski, więc postanowiłem go zmienić - na  "catkitty".

5. "Ordoliberalizm (od łac. ordo ‘porządek’) – nurt zbliżony do liberalizmu, wykształcony w Niemczech w latach 30. i 40. XX wieku. [...] Ordoliberalizm opierał się na katolickiej nauce o naturze człowieka, dostrzegając rolę wspólnoty, tradycji, obyczaju i religii. Wolność, zdaniem ordoliberałów, była konsekwencją ludzkiej wolnej woli. Ustawy nie powinny tworzyć nowych norm, lecz ujmować tradycyjne obyczaje w kategorie prawne. [...]  Opowiadali się za gospodarką rynkową [...]. Dopuszczali interwencję państwa w gospodarkę [jedynie] tam, gdzie było to konieczne dla obrony konkurencji. [...] Ordoliberalizm opowiadał się zdecydowanie za demokracją parlamentarną, którą traktował jako zaporę przeciwko totalitaryzmowi i kolektywizmowi. Ordoliberałowie obawiali się jednak tyranii większości i populizmu, ponad wolę większości stawiając rządy prawa. Ordoliberałowie popierali decentralizację władzy i federalizację państwa."
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Dominus vobiscum - przez catkitty - 16-02-2016, 21:55
RE: Dominus vobiscum - przez naruciakk - 16-02-2016, 21:57
RE: Dominus vobiscum - przez KochamChemie - 16-02-2016, 22:16
RE: Dominus vobiscum - przez catkitty - 16-02-2016, 22:19
RE: Dominus vobiscum - przez Ścierwisław - 17-02-2016, 18:06
RE: Dominus vobiscum - przez psoras - 17-02-2016, 00:12
RE: Dominus vobiscum - przez catkitty - 17-02-2016, 19:59
RE: Dominus vobiscum - przez Kamil-Maciej - 20-02-2016, 07:33
RE: Dominus vobiscum - przez Irwin - 20-02-2016, 17:38
RE: Dominus vobiscum - przez catkitty - 03-03-2016, 20:48

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik Mybb   MasterStyle By Wojtas (Krugerz)
Polskie tłumaczenie     Mybboard.pl