Niebieski
Liczba postów: 254
Liczba wątków: 50
Reputacja:
11
Jak pewnie wiecie na Steam oprócz osiągnięć można zdobywać także karty kolekcjonerskie.
Najpierw opiszę najlepszy sposób aby to robić. Otóż wystarczy włączyć grę, zostawić ją w głównym menu, zminimalizować, zostawić komputer na kilka godzin i gotowe. Karty są przyznawane za czas gry, a ten jest liczony niezależnie od tego czy faktycznie gramy, czy cały czas siedzimy w głównym menu.
Zapytasz "po co mi te karty?". Można je sprzedawać. Co prawda cena zazwyczaj nie przekracza 20 eurocentów (z czego 2 trafiają do GabeNa - do tej pory powyższy sposób zdobywania ich działa, bo mu się opłaca to, aby działał), ale zazwyczaj posiada się trochę gier i idzie wycisnąć z nich 3 razy więcej kart. Pieniądze trafiają oczywiście do portfela Steam, ale biorąc pod uwagę istnienie wyprzedaży na nim można w ten sposób kupić trochę tytułów.
To samo opisał na swoim blogu Triste Cordis: http://ograchifilmach.blogspot.com/2015/...darmo.html
Mały frustrat
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
Mechanizm przyznawania tych kart nie zawsze jest taki sam. W Undertale otrzymuje się karty z postaciami, które się pokonało (znaczy się tego... nie wszystkie postaci). Podobnie jest bodaj w Transistorze i Bastionie.
A na przykład w Civilization V i Europie Universalis IV zdaje się, że na serio karty są rozdawane losowo, bo dostaję tam postaci, którymi nigdy nie grałem.
Po co one są? Pojęcia nie mam. Nie wadzą mi zbytnio, więc je trzymam. Chociaż pewnie jakbym je wszystkie posprzedawał, to bym zarobił szekle na jakiegoś "indyka" klasy C.
Niebieski
Reputacja:
11
(31-12-2015, 22:14)ChrisEggII napisał(a): Mechanizm przyznawania tych kart nie zawsze jest taki sam. W Undertale otrzymuje się karty z postaciami, które się pokonało (znaczy się tego... nie wszystkie postaci). Podobnie jest bodaj w Transistorze i Bastionie.
A na przykład w Civilization V i Europie Universalis IV zdaje się, że na serio karty są rozdawane losowo, bo dostaję tam postaci, którymi nigdy nie grałem.
Po co one są? Pojęcia nie mam. Nie wadzą mi zbytnio, więc je trzymam. Chociaż pewnie jakbym je wszystkie posprzedawał, to bym zarobił szekle na jakiegoś "indyka" klasy C.
INDYKI KLASY C...
http://screenshooter.net/102755312/bdsojpf
Tak, faktycznie... wszystkie powyższe gry to indyki klasy C!
Mały frustrat
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
Mówiłem o dniach powszednich, a nie okazjonalnych promocjach.
Niebieski
Reputacja:
11
(31-12-2015, 22:30)ChrisEggII napisał(a): Mówiłem o dniach powszednich, a nie okazjonalnych promocjach.
Te karty zbiera się właśnie po to, aby korzystać z takich promocji - normalnie i tak zazwyczaj czeka się do nich, więc mój sposób może dużo zdziałać.
Pogromca Chomików
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Trzeba jeszcze wspomnieć o motywach ludzi, którzy te karty kupują. Ci albo mają zajawkę na pikselowe karty, albo chcą zaszpanować odznakami w profilu
Niebieski
Reputacja:
11
(04-01-2016, 09:22)Uszatka napisał(a): Trzeba jeszcze wspomnieć o motywach ludzi, którzy te karty kupują. Ci albo mają zajawkę na pikselowe karty, albo chcą zaszpanować odznakami w profilu 
Mamy w tym kraju wolny rynek, więc jeśli ci ludzie chcą kupować karty które sprzedajemy, to nie dzieje się nic złego.
Oficer Maremachtu
Liczba postów: 25
Liczba wątków: 6
Reputacja:
2
One są dawane za każdą grę, czy tylko konkretne? W Red Orchestrę grałem godzinę i mam 2 karty, a w Team Forterss sam nie wiem ile i nie dostałem żadnej.
Niebieski
Reputacja:
11
(08-01-2016, 15:55)SPIDIvonMARDER napisał(a): One są dawane za każdą grę, czy tylko konkretne? W Red Orchestrę grałem godzinę i mam 2 karty, a w Team Forterss sam nie wiem ile i nie dostałem żadnej.
Niektóre gry mają karty, a niektóre - nie. Aby zobaczyć które je posiadają należy zaznaczyć spośród poniższych: http://screenshooter.net/102755312/llmgdut opcji "karty kolekcjonerskie Steam".
Pierwszy mangozjeb Pone
Liczba postów: 317
Liczba wątków: 40
Reputacja:
35
O ile pamiętam jest limit tego, ile kart może dać ci jedna gra.
Same karty to bajer, przydają się tylko do wciskania ich grubym amerykańcom taplającym się w wannie z dolarów.
Niebieski
Reputacja:
11
(08-01-2016, 20:38)Irwin napisał(a): O ile pamiętam jest limit tego, ile kart może dać ci jedna gra.
Same karty to bajer, przydają się tylko do wciskania ich grubym amerykańcom taplającym się w wannie z dolarów.
1. Nie ma limitu - jest ograniczona ilość.
2. Czasami na tym bajerze można dość dużo zyskać - wystarczy poczekać do wyprzedaży.
Pierwszy mangozjeb Pone
Liczba postów: 317
Liczba wątków: 40
Reputacja:
35
Jest limit tego ile da ci jedna gra, po którym już więcej kart z danej pozycji nie dostaniesz.
|