09-08-2016, 19:54
Jeśli chodzi jak strony są zrobione "w środku" i że używają jQuery, bootstrapa i innych cudów, niezależnie od tego na ile są potrzebne, wkurza mnie, ale potrafię to zrozumieć. Dla tworzących strony internetowe czas programisty jest ważniejszy od czasu pracy komutera, bo za programistów płacą, a komputery klientów są obłędnie szybkie. No i często po prostu łatwiej i szybciej jest użyć jednej funkcji z jakiejś biblioteki, niż kombinować samemu. A że przez to wzrasta rozmiar strony i ma ona w sobie rzeczy których się nie rozumie (a tylko sprawdza czy działają), to już inna sprawa. Sam tak robię, bo takie mam rozkazy z góry i "ma wyglądać profesjonalnie, bo tego chcą nasi klienci".
Jeśli chodzi o funkcjonalność i wygląd, to od czasu wprowadzenia smartfonów, wszystko się zdegenerowało, włącznie z przeglądarkami internetowymi. Np. wprowadzili przyciski z ikonami zamiast napisów po angielsku. Może to i ułatwia lokalizację, ale mi się łatwiej czyta pismo fonetyczne niż obrazkowe. Ze stron pousuwali rzeczy przydatne, a wprowadzili jakieś śmieci i przekombinowali z css.
Podsumowując: świat schodzi na psy i dawniej było lepiej.
Jeśli chodzi o funkcjonalność i wygląd, to od czasu wprowadzenia smartfonów, wszystko się zdegenerowało, włącznie z przeglądarkami internetowymi. Np. wprowadzili przyciski z ikonami zamiast napisów po angielsku. Może to i ułatwia lokalizację, ale mi się łatwiej czyta pismo fonetyczne niż obrazkowe. Ze stron pousuwali rzeczy przydatne, a wprowadzili jakieś śmieci i przekombinowali z css.
Podsumowując: świat schodzi na psy i dawniej było lepiej.