Ankieta: Odcinek był
Wspaniały
20.00%
1 20.00%
Dobry
20.00%
1 20.00%
Przeciętny
40.00%
2 40.00%
Mierny
0%
0 0%
Beznadziejny
20.00%
1 20.00%
Razem 5 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

s6e1,2 - The Crystalling
Nie wiem, czy to kogokolwiek obchodzi, ale w sobotę (tak w tę WIELKĄ SOBOTĘ) wyemitowano początek 6 sezonu.
Ludzie ogólnie marudzą na ten odcinek. Ja właściwie nic do niego nie mam. To nie znaczy, że myślę, że był dobry. Był po prostu podobny do większości początków/końców po Canterlot Wedding.

Minusy odcinka w punktach:
  • Jak zwykle jest mało relacji pomiędzy głównymi bohaterkami (nawet na mlppolsce już to zauważyli). Mejn sześć zajmują się głównie tą częścią "akcyjną" i krzątają się wokół tego dzieciaka (o nim później) Ogląda się je przyjemnie, ale żadnego tarcia charakterów ani nic w tym stylu nie ma.
  • Główny wątek "przyjacielski" to Starlight i ten jej były kolega, przez którego znaczek przeżyła traumę i chciała rozwalić Equestrię. Jakoś nieszczególnie ciekawy ten wątek.
  • Dziecko wygląda jak taki bardzo słodki cukierek dla dzieci
  • Twilight jak zwykle sprowadzona do "dam ci kilka dobrych lekcji, listę i książki".

Plusominusy:
  • Starlight i Sunburst - charaktery mają nawet nie takie złe. Jednak w porównaniu z potencjałem charakterów M6 są nudni jak flaki z olejem.
  • Czajnik jest jak zwykle ciamajdą. W sumie nie wiem, czy to dobrze, czy źle.
  • Rozwiązanie problemu trochę znikąd. To nie za dobrze, ale nie jestem pewny, czy to w ogóle ważne w przypadku kuców.

Plusy:
  • Spike nic nie popsuł i nie był wkurzający.
  • Początek odcinka trochę nudnawy, ale przyjemny.
  • Doceniam próbę skupienia odcinka na przyjaźni, nie na akcji. Niestety, wyszło jak wyszło, bo nie trzymano się zasady: "odcinki powinny być głównie o relacjach między Mane 6".

Z takich bardzo subiektywnych odczuć: dało się oglądać bez zgrzytania zębami i zażenowania. Cały czas tylko czułem lekkie rozczarowanie z powodu tego, że miałem cichą nadzieję, że ten odcinek będzie dobry. No cóż, jak zwykle się zawiodłem.

-----

Zacząłem się zastanawiać, czy dzieciak rozwalający wszystko laserem to naprawdę taki zły pomysł, czy coś w tym jest rainderp
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
s6e1,2 - The Crystalling - przez Mianownik - 27-03-2016, 22:47
RE: s6e1,2 - The Crystalling - przez Irwin - 27-03-2016, 23:03
RE: s6e1,2 - The Crystalling - przez Ylthin - 28-03-2016, 09:59
RE: s6e1,2 - The Crystalling - przez Ścierwisław - 28-03-2016, 10:42
RE: s6e1,2 - The Crystalling - przez Murdock - 28-03-2016, 17:38
RE: s6e1,2 - The Crystalling - przez Casimir - 01-04-2016, 18:15

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik Mybb   MasterStyle By Wojtas (Krugerz)
Polskie tłumaczenie     Mybboard.pl