Jak fandom wpływa na serial?
(27-02-2016, 21:08)Murdock napisał(a): Ciężko stwierdzić jednoznacznie czy jest to wpływ pozytywny, czy negatywny. Kto wie, może gdyby jedynymi widzami faktycznie były tylko małe dziewczynki, to serial mógłby wyglądać tak, jak pierwszy sezon, ale ze względu na o wiele mniejszą popularność, Hasbro mogłoby całość zakończyć np. po trzech sezonach.

Dlatego uważam, że fandom wpłynął pozytywnie na długość serialu oraz jego tematykę (widać coraz więcej akcji czy scen stricte dla starszej publiczności). Oczywiście ma też i negatywny wpływ i nie mam tu na myśli tylko pojawiania się scen "rozpieprzmy złego bohatera tęczą w drobny mak".
Rozwalanie tęczą złego bohatera było świetnym sposobem na ominięcie scen walki, które w kucach są TRAGICZNE. Dzięki temu było więcej czasu na interakcje między bohaterami i rozwijanie fabuły.

O tym dlaczego akcja w kucykach to tragedia, dramat i koszmar, chyba nie muszę pisać.

I cóż, jakby to powiedzieć. Udawanie dorosłego serialu MLP trochę nie wychodzi. Chociaż nie, czekaj... Absolutnie nie wychodzi. Kuce są stworzone po to by nie być dorosłym seriale. Pod tym względem (np. poprzez przekaz) są na poziomie 5-letnich dziewczynek. By stać się dobrym, dorosłym serialem muszą przelecieć 13 lat do przodu. Nawet więcej, bowiem wszyscy wiemy że pełnoletność =/= dorosłość.

Żeby stać się dorosłym serialem, kuce odrzuciły wszystko co czyniły ten serial warty oglądania - czyli przede wszystkim charaktery bohaterek. A mimo to się nie udało. Dowód? Jakaś złota, nietrywialna myśl? Jakaś dobra, oryginalna fabuła? Cokolwiek dorosłego? Wskaż proszę. Bo jak dotąd według mnie, wszystko im wychodziło żałośnie. Oczywiście były dobre motywy, ale raczej nie podczepiłbym ich pod dorosły aspekt serialu.

Według mnie oglądanie kuców dla akcji czy uniwersum jest jak jedzenie chleba z końskim smalcem na bankiecie, podczas gdy obok leżą setki różnych pysznych kanapeczek. Bo kiedyś miało kontakt z kopytami.

(27-02-2016, 21:08)Murdock napisał(a): Otóż Hasbro, starając się "przypodobać" broniaczom, stworzyło to, co miało się w założeniu spodobać (i spowodować jeszcze większe zyski), bowiem (niestety) w fandomie jest tego naprawdę dużo - chodzi o połączenie ludzi i kucy. To jest coś, co fandom tworzył od zawsze i tworzyć będzie (patrząc na fanfiki czy fanarty) i pewnie w dużej mierze właśnie dlatego Ha$bro zdecydowało się na EqG.

"Ceterum censeo Equestria Girls delendam esse"
Ale EqG to Ty szanuj.
Według mnie, wszystkie trzy były bardzo dobrymi filmami. Nie mam zielonego pojęcia o co ludzie trują dupę w kontekście tych filmów. Że główne bohaterki nie są kucykami? O NIE. To nie są kucyki, więc nie mogę tego oglądać!!! Bohaterki mają stopy i palce, to jest nieakceptowalne! To się dzieje w Highschoolu, jak seriale dla nastolatek. Szkoda, że gdyby się wszystko toczyło w schronie atomowym, wyglądałoby tak samo (może trochę mniej kolorowo).

EqG nie powstało dla fanów. Gdyby powstało dla fanów, akcja nie toczyła by się w high schoolu. NA 100%. EqG powstało dla małych dziewczynek. I dzięki twórcom za to, bowiem gdyby nie to, nie wyszłoby tak dobrze. Nie ma akcji, nie ma przekombinowanej (ale za to sprzecznej) fabuły, są bohaterki które znamy i kochamy. Jest rozwój bohaterek. I jest tęcza. Dużo tęczy. 9+/10 kiedyś obejrzę jeszcze raz, wszystkie 3 części.
Odpowiedz
 Marchewkę przyznali   Kamil-Maciej(+1)

Wiadomości w tym wątku
Jak fandom wpływa na serial? - przez Kamil-Maciej - 27-02-2016, 19:49
RE: Jak fandom wpływa na serial? - przez Murdock - 27-02-2016, 21:08
RE: Jak fandom wpływa na serial? - przez Mianownik - 27-02-2016, 21:14
RE: Jak fandom wpływa na serial? - przez Mordoklapow - 27-02-2016, 22:18
RE: Jak fandom wpływa na serial? - przez Irwin - 28-02-2016, 15:21
RE: Jak fandom wpływa na serial? - przez Ylthin - 28-02-2016, 20:19

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik Mybb   MasterStyle By Wojtas (Krugerz)
Polskie tłumaczenie     Mybboard.pl