Vivaldi - przeglądarka obiecana
Trochę dziwnie robić temat o przeglądarce internetowej - i to po niecałej godzinie użytkowania - ale co tam, zapraszam do dyskusji.

Vivladi to przeglądarka którą zrobiły ziomeczki od opery i wygląda tak, jak opera wyglądać powinna. Zbudowana na bazie Chrome'a niewiele ustępuje mu wydajnością, w zamian oferując W CHOLERĘ fajnych opcji i znacznie ładniej wygląda. Wyglądem można dowolnie się bawić, a Vivaldi obsługuje wszystkie Chrome'owe dodatki.

Przeglądarka obiecana.

Nawet nie wiem od czego zacząć.

KARTY - można nakładać je na siebie, co jest fenomenalne i niesamowicie poprawia komfort pracy. Mogę bez większych problemów zgrupować muzykę na youtube, forum, docsy, rzeczy z komiksu, oferty pracy, tonę dokumentacji i społecznościowe pierdoły. Wszystko pięknie, ładnie, czytelnie i na jednym cholernym oknie.

NOTATKI - można pisać notatki. Wygodne.

GESTY MYSZĄ - wygodne jak szlag, dodatkowo można ustalić własne. Przykładowo - prawy+lewy cofa, lewy+prawy przenosi do przodu, prawy + ruch w dół otwiera nową kartę itd.. Początkowo ilość komend może przytłoczyć, ale szybko się do nich przyzwczaja - i zaczyna się z nich korzystać. Nie zdarzyło mi się z nich korzystać przypadkiem.

ŁADNOŚĆ - niby współczesna, minmalistyczna do przesady przeglądarka internetowa nie może być ładna, ale cholera - Vivaldi mnie kupiło swoją estetyką.

SZYBKOŚĆ - mimo tony opcji nie ustępuje Chrome'owi, a zdecydowanie bije na głowę Firefoxa, przy okazji nie żrąc RAMu jak Cygan gruz.

WYSZUKIWANIE - ustawienie wyszukiwarki w pasku adresu to nic nowego - ale tutaj mamy jeszcze opcję dodania przeglądarki w pasku obok. Mała rzecz a cieszy.

POLECAM GORĄCO.
Odpowiedz
Opera była moją pierwszą przeglądarką, potem przy nieco większym ogarnięciu sprawy przesiadłem się na Firefoxa. Coś lekkiego zawsze spoko, przyjrzę się dziełu.
Odpowiedz
Każę to sprawdzić lokatorowi, narzeka, że mu Kancolle nie działajo dobrze i w ogóle, bo ma frankenkompa i chroma.
[Obrazek: nZHxp.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Silnik Mybb   MasterStyle By Wojtas (Krugerz)
Polskie tłumaczenie     Mybboard.pl