![]() |
|
Dobry - Wersja do druku +- PONE – NAJLEPSZE FORUM W INTERNECIE, PONIEKĄD. (https://pone.gdan.eu) +-- Dział: PONE (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Rzeczy techniczno-organizacyjne forum (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Dobry (/showthread.php?tid=255) Strony:
1
2
|
Dobry - PinkamenaValerianna - 30-03-2016 Właśnie założyłam sobie konto na tym forum. Nie do końca ogarniam jeszcze działanie tego wszystkiego bo pierwszy raz mam z tym styczność ale mniejsza. Właściwie to jestem tu kompletnie nowa i wątpię by ktoś mnie znał, więc może opowiem coś o sobie i mojej przygodzie z mlp. Kucyki oglądam praktycznie od zawsze, już jako mała dziewczynka uwielbiałam siadać przed telewizorem i oglądać na TVN stare generacje kucyków. Moim ulubionym kucykiem, od tamtej pory do dzisiaj, jest Pinkie Pie. Nie mam zielonego pojęcia czemu. Pamiętam, że miałam pewną przerwę w oglądaniu kuców. Nie powiem dokładnie ile. Zdążyłam za nimi zatęsknić akurat w połowie pierwszego sezonu mlp:fim i oglądam regularnie do dziś. Fandomem zaczęłam się już tak "świadomie" interesować pod koniec drugiego sezonu. Pamiętam jak słuchałam swoich pierwszych ff u Miśka. Wtedy też odkryłam swoją "miłość" do Pinkameny z cupcakes. Zaczęłam rysować. Co prawda pierwsze rysunki nie były aż takie piękne i powiedzmy, że wyglądały jakby je 5-cio latek stopami malował ale się nie poddawałam. Moje rysunki to w większości było Silent Ponyville, kucyki z Amnesii albo Cupcakes. Po roku mi to wszystko przeszło i postanowiłam założyć swojego pierwszego facebooka. Tutaj nastąpił przełom. Postanowiłam dołączyć do grupy "Bronies Radosna Twórczość" (może niektórzy będą wiedzieć jak to kiedyś wyglądało). Dodałam tam swój rysunek który jak na moje możliwości wypadł całkiem nieźle (przynajmniej tak myślałam). Nie wiedziałam jeszcze co to hejt ani ostra krytyka więc pierwszy komentarz sprawił, że poczułam się jak beztalencie. Co prawda to prawda, przyjemnie nie było ale popchało mnie to do dalszego działania (efekty widać choćby na moim avatarze). Dobra, skończę tutaj bo nie każdemu może chcieć się czytać moją historię życia. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, może je zadać w komentarzu
RE: Dobry - Warmen - 30-03-2016 HOO-LEE-FUCK, TOŻ TO ZUPEŁNIE NOWA OSOBA! Witamy Cię serdecznie, ValiumPinkie ^o^ ^o^ RE: Dobry - Vanadiss - 31-03-2016 Dzwońcie po zestaw imprezowy, mamy nową. Nową. Witajże. Mam nadzieję, że nie należysz do tych, które kochają krew, przemoc i horror, a przy pierwszym lepszym zdarzeniu mdleją na widok krwi, ewentualnie wyzywają ludzi na lewo i prawo, gdy ktoś skrzywdzi zwierzaczka. Odebranie smaku życia jest w ofercie założenia konta. Masz go jeszcze? Ah, i pamiętaj. Anime jest tu bardzo uważnie obserwowane. RE: Dobry - Warmen - 31-03-2016 ValiumPinkie, ale opowiedz nam swoją historię życia, doceniamy tutaj długie posty. I nie słuchaj tego kmiociego serka, bo sie nie zna :^ RE: Dobry - PinkamenaValerianna - 31-03-2016 (31-03-2016, 00:47)Vanadiss napisał(a): Dzwońcie po zestaw imprezowy, mamy nową. Nową. Hm, nie za bardzo lubię przemoc ale kiedyś myślałam, że lubię. Sama nikogo bym nie skrzywdziła. Nie oznacza to też, że lubię zwierzęta i użalam się nad każdym istniejącym stworzeniem. Pisałam to w czasie przeszłym więc mogło mi już to dawno przejść, jednak "miłość" do Pinkameny pozostała. Co do smaku życia, nie zależy mi na nim. RE: Dobry - Irwin - 31-03-2016 (31-03-2016, 00:47)Vanadiss napisał(a): Ah, i pamiętaj. Anime jest tu bardzo uważnie obserwowane. Widzę co tutaj zrobiłeś : (. Witam na forum, fajnie zobaczyć nową twarz. Przydałoby się rozruszać dyskusję o kucach - dałem sobie spokój po piątym sezonie, ale czasami mogę dorzucić swoje zrzędliwe dwa grosze ^^. Ulubiony artysta? Muzyka klasyczna czy breakcore? RE: Dobry - PervKapitan - 31-03-2016 Grasz w jakieś gry? RE: Dobry - PinkamenaValerianna - 31-03-2016 (31-03-2016, 17:03)Irwin napisał(a):(31-03-2016, 00:47)Vanadiss napisał(a): Ah, i pamiętaj. Anime jest tu bardzo uważnie obserwowane. Co do ulubionych artystów mam ich wielu, bardzo dużo osób ich nie zna. Moją faworytką jest SimplyIdyllic (teraz zmieniła nazwę na Rostigli, nie mam pojęcia czemu) oraz Ivet, czasami zaglądam na tumblr Ikimaru. Co do muzyki to preferuję klasykę ;) (31-03-2016, 17:24)PervKapitan napisał(a): Grasz w jakieś gry? Czasami gram w osu ale ogólnie za nimi nie przepadam. RE: Dobry - Mianownik - 31-03-2016 Z jakiej epoki pochodzi najlepsza muzyka? Co myślisz o Canterlot Wedding? Czy nowe sezony kuców są gorsze niż pierwsze? Oglądasz coś jeszcze oprócz kuców? RE: Dobry - PinkamenaValerianna - 31-03-2016 (31-03-2016, 19:14)Mianownik napisał(a): Z jakiej epoki pochodzi najlepsza muzyka? Cóż, według mnie jest ciężko wytypować najlepszą epokę, lubię praktycznie wszystkie. Jednak gdybym miała wybierać to powiedziałabym, że współczesna (od początku XX wieku) jest dość ciekawa. Canterlot Wedding... hm... Powiem szczerze, że jak dla mnie jest to wciśnięte trochę na siłę. Nagle dowiadujemy się, że Twilight ma brata o którym wcześniej nie było ani słowa. Pojawia się nagle jakaś księżniczka, która ponoć była opiekunką Twi. Jak dla mnie Hasbro zrobiło to tylko dla zabawek albo po to by wcisnąć gdzieś ślub. Ogółem od zawsze myślałam, że dodawanie nowych księżniczek/alicornów to zły pomysł. Jest ich za dużo i jak dla mnie tylko Celestia i Luna powinny nimi być. Oczywiście to tylko moje zdanie, nie każdy musi się z tym zgadzać. Nowe sezony raczej nie są gorsze, jednak czasem brakuje mi starych odcinków. Coś tak sądzę, że kolejne sezony są robione pod presją fanów i zmieniają się pod ich oczekiwania np. ilość piosenek. Obawiam się, że z mlp zrobi się potworny tasiemiec z kilkunastoma sezonami czego bym nie chciała. Nie wszystko może wiecznie trwać. Poza kucykami oglądam/oglądałam Gravity Falls, Steven Universe, Star vs Forces of Evil, Supernatural, Doctor Who oraz czytam Homestucka (są tam czasami animacje więc się jeszcze mieści). RE: Dobry - Mordoklapow - 01-04-2016 Witaj. Miło wiedzieć że istnieją na tym świecie ludzie szanujący muzykę klasyczną. Co więcej 15 lat i XX wiek... iście zaskakujące. Ta muzyka zazwyczaj jest trudna, nie to co barok czy renesans. Ale np. opus 103 Prokofiewa to istne arcydzieło, trudno się z tym nie zgodzić. (w sumie to bardzo łatwo) Jednak, abstrahując od muzyki, pozwolę sobie pomęczyć Cię jeszcze paroma pytaniami. Książki jakieś może? Jak tu trafiłaś? Jak sądzisz, do którego sezonu kuców wytrzymasz? Jak bardzo nienawidzisz matematyki? W każdym razie, miłego pobytu na forum życzę. RE: Dobry - Ścierwisław - 02-04-2016 (31-03-2016, 20:13)PinkamenaValerianna napisał(a): [opinie o serialu]Szacun. Czy sądzisz że dzisiejsza kultura jest chaotyczna i pożera samą siebie? Jaka jest twoja ulubiona eksplozja? Kto ma styl i klasę i dlaczego jest to Schutzstaffel? Czy skośni są lepsi w animacji od zachodu? |