PONE – NAJLEPSZE FORUM W INTERNECIE, PONIEKĄD.
Kryształowe Oblężenie [crossover][alternate universe][dramat wojenny] - Wersja do druku

+- PONE – NAJLEPSZE FORUM W INTERNECIE, PONIEKĄD. (https://pone.gdan.eu)
+-- Dział: Interesujące rzeczy (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Twórczość (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Kryształowe Oblężenie [crossover][alternate universe][dramat wojenny] (/showthread.php?tid=15)

Kryształowe Oblężenie [crossover][alternate universe][dramat wojenny] - SPIDIvonMARDER - 04-11-2015

[Obrazek: 5VIDagx.jpg]

[Obrazek: okladka_t2_by_spidivonmarder-d989ido.png]

[Obrazek: GPFEiRZ.png]
[Obrazek: kIGRQFe.png]

Wersja dla gorzej widzących (czyli np. dla mnie undefined ):

WYDRUK I ZAMÓWIENIE KSIĄŻKOWEGO EGZEMPLARZA NA DOLE TEGO POSTU i tutaj
http://mlppolska.pl/topic/11989-kryształowe-oblężenie-nzcrossoverwwiiviolenceadventureromanssadslice-of-lifegrimdarkdarkcrystal-siege/?do=findComment&comment=741405

Klacze i Ogiery!

Z dawna obiecywane rozszerzenie „Żelaznego Księżyca”! W końcu dowiecie się jak wybuchła ta potworna wojna, skąd w Equestrii Focke-Wulfy i Tygrysy, jak Rainbow Dash otrzymała Żelazny Księżyc majora na pagonie oraz czemu to wszystko dzieje się właśnie w Kryształowym Imperium.
Przez ostatnie lata pisałem, pisałem, czytałem i znowu pisałem. Ruhis i wielu innych wspaniałych grafików rysowało, starało się i dawało mi mnóstwo inspiracji.
I teraz mogę z dumą ukazać to coś, przez co nieco zaniedbałem swoją magisterkę.

Według statystyk, w chwili zakończenie publikacji to będzie to najdłuższa kucykowa powieść polskiego autora. Równocześnie to jedyna powieść z tak bogatą szatą ilustracyjną już w chwili premiery (wliczam tutaj oczywiście rozdziały, które czekają na publikację). W chwili obecnej (a jeszcze nie skończyłem) mam już 1200 (1500?) stron bez obrazków!
Oprócz grafik czeka na Was wiele tekstów lirycznych, tabel, map i schematów.
Na początku tomu znajdują się wszystkie wstępy, listy, dedykacje i cała reszta. Tam opisałem co i jak tutaj działa.

Schemat publikacyjny:
„Kryształowe Oblężenie” będzie publikowane w dwóch falach. Najpierw jako pojedyncze rozdziały, które swoją formą będą trochę się różniły od efektu finalnego. Nie ma chyba jednak sensu od razu wstawiać tutaj całej powieści, szczególnie, że ten margines czasowy trochę mi pomoże. Mam zawsze jeszcze tę chwilę, aby uwzględnić ostatnie poprawki.
W drugiej fali umieszczę tutaj pliki będące zamkniętą całością. Zapewne do wtedy wypłynie jeszcze kilka obrazków, więc ta druga wersja będzie bogatsza. Planuję wersję ekskluzywną, z mnóstwem grafik i tak dalej, a także wersję do oszczędnego druku, gorzej sformatowaną, ale zajmującą mniej stron.
Równolegle w trakcie publikowanie rozdziałów umieszczę też niektóre aneksy pomocnicze, na przykład tabele, definicje i tak dalej.
Uff… koniec przedłużania. Serdecznie zapraszam do czytania tego molocha. Znajdziecie tutaj nie tylko dramatyczne opisy brutalnych walk, ale także miłość, przyjaźń i wspólne pokonywanie trudności.

W końcu, jak powiedziała Celestia: „na wojnie spotka was to, co najgorsze… ale i to, co najlepsze”.
Wersja PDF. Jest najbezpieczniejsza, zawiera obrazki, wszystko powinno dobrze działać, w tym czcionki.
TOM PIERWSZYM "CZERWONA UWERTURA"
Prolog
Akt 1
Akt 2
Akt 3
Akt 4
Akt 5
Akt 6
Akt 7
Akt 8
Akt 9
Akt 10
Akt 11
Akt 12
Akt 13
Akt 14
TOM DRUGI "FESTUNG EQUESTRIA"
Prolog
Akt 15 (1)
Akt 16 (2)
Akt 17 (3)
Akt 18 (4)
Akt 19 (5)

CAŁOŚĆ w jednym pliku
CAŁOŚĆ - wersja do druku. Nie ma obrazków, wyciąłem wszystkie tabelki i zostawiłem prawie wyłącznie fabułę.

Siły Zbrojne Equestrii - krótki przewodnik po militarnej kwestii fanfika. Jak wygląda Maremacht, Luftmare i Maremarine. Jakie są kolory, symbole, struktura. Polecam czytać po zapoznaniu się z I tomem.
Arsenał - militarystyczny przewodnik czym jest myśliwiec, czym czołg, krtótym końcem karabinu się strzela. Polecam dla osób, które chcą upewnić się, czym różnił się Messerschmitt od Tygrysa albo Iliuszyna. Polecam czytać po zapoznaniu się z połową I tomu.

Bardzo dziękuję wszystkim rysownikom, konsultantom i prereaderom! Bez Was ten potwór nigdy by nie powstał!

DRUK I ZAMÓWIENIE KSIĄŻKOWEGO EGZEMPLARZA

Szanowni Państwo!

Już niedługo pojawi się okazja uzyskania „Kryształowego Oblężenia w formie książkowej! Tak! Wspólnymi siłami bronies z Tribrony uda się zrealizować jeszcze jeden projekt wydawniczy!

Zaczynamy od pierwszego tomu „Czerwona Uwertura” i to wyłącznie jego dotyczy poniższe ogłoszenie.
Reszta ogłoszenia w spoilerze: