![]() |
|
Nowy rozkład jazdy pociągów - Wersja do druku +- PONE – NAJLEPSZE FORUM W INTERNECIE, PONIEKĄD. (https://pone.gdan.eu) +-- Dział: Offtopic (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=15) +--- Dział: Syf (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=17) +---- Dział: Pociągi i tramwaje (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=29) +---- Wątek: Nowy rozkład jazdy pociągów (/showthread.php?tid=144) |
Nowy rozkład jazdy pociągów - psoras - 15-12-2015 ...wszedł w życie! Jak wam się podoba? Bo mnie bardzo. A dlaczego? 1. Połączenia transgraniczne. Mieszkam na Dolnym Śląsku, co oznacza, że mam rzut beretem do granicy czeskiej i niemieckiej, a ponadto bilet Euro-Nysa czyni korzystanie z tego faktu dostępnym dla mojego portfela. W nowym rozkładzie wracają zaś bezpośrednie pociągi do Drezna - pod banderą Kolei Dolnośląskich. ![]() Zamiast motoraka łączącego Szklarską Porębę z Harrachovem mamy natomiast (w większej liczbie) przedłużone na polską stronę pociągi bezpośrednie z i do Liberca. Zakończone zostają też prace torowe w Międzylesiu, więc wznowione zostaje kursowanie pociągów do Usti nad Orlici, prowadzonych swojskimi kiblami, w Czechach znanymi jako „dřevolíno“. ![]() 2. Skrócenia czasów jazdy. Po latach inwestycyjnego zastoju i kolejnych latach telepania się jednotorami po rozkopanych magistralach wreszcie widać jakiś postęp. Z Wrocławia do Warszawy będzie teraz można dostać się pendolinem w niewiele ponad trzy i pół godziny, a do Gdańska pociągiem IC „Artus“ w pięć. To zaś oznacza, że pojawia się u mnie możliwość wpadnięcia sobie ot, tak sobie do Gdańska i Gdyni na jeden dzień z powrotem jeszcze tego samego dnia i nie trzeba już w obie strony jechać nocnym „Rozewiem“ (teraz przemianowanym na „Mercuriusa“), żeby w ogóle być w stanie cokolwiek na Wybrzeżu zobaczyć. 3. Nowe połączenia z Warszawą. W nowym rozkładzie rusza m.in. EIC „Łużyce”, łączące bezpośrednio Węgliniec z Warszawą i wreszcie niebędące jedynym EIC z Wrocławia do Warszawy oprócz wczesnoporannego „Fredry” (nie jestem miłośnikiem EZTów na dalekobiegach, więc zwykle trasuję sobie podróże pod składy wagonowe). A jakby tego było mało, wchodzą jakby zaprojektowane pode mnie TLK/IC „Ślęża” i IC „Odra” - dwa pociągi W TARYFIE EKONOMICZNEJ, których czas jazdy wynosi około czterech godzin do Centralnego - czyli MNIEJ NIŻ DLA JAKIEGOKOLWIEK POCIĄGU MIĘDZY ROKIEM 2000 A 2013. 4. Nowe trasy. W nowym rozkładzie będzie się można przejechać pociągiem pośpiesznym do Ostrowca Świętokrzyskiego i słynnego Wąchocka (jakby ktoś miał taki kaprys, są dwa słoikowozy w tygodniu - z Warszawy TLK „Brückner” w piątek, do Warszawy TLK „Banach” w niedzielę), a ponadto reaktywowana zostanie linia Jasło - Stróże (w sobotę 19.12 po raz pierwszy zawita tam nocna sezonowa „Luna” z/do Zagórza, z grupami wagonów bezpośrednich do Gdyni i Warszawy). Domyślam się, że gdybym był mieszkańcem Podkarpacia, nieszczególnie by mi się nowy rozkład podobał (Bieszczady mają same pociągi sezonowe, a w Sandomierzu zatrzymuje się wyłącznie ten dziwny słoikowóz), ale jako wrocławianin naprawdę nie mam na co narzekać. RE: Nowy rozkład jazdy pociągów - Zena92 - 16-12-2015 Cóż ja nie podzielam zdania Psorasa. Od kiedy pamiętam po południu miałem dwa bezpośrednie pociągi pospieszne z Krakowa do mojego Complain Stone (no może czasem był jeden, ale był). W poprzednim rozkładzie odjeżdżały w godzinach 15:15 i 16:45. Niestety, zostały one zlikwidowane. Obecnie istnieje pociąg pospieszny mniej więcej w tych godzinach, lecz w Kielcach skręca na Włoszczowę, gdzie zjeżdża na CMK. Lecz z braku odpowiedniej łącznicy musi nadrobić kilka kilometrów do Żelisławic, a potem zmienić kierunek jazdy i wjechać na CMK od drugiej strony. Pociąg jedzie z Krakowa do Warszawy o pół godziny krócej, lecz stwarza to więcej problemów dla osób chcących dostać się z Krakowa do miast znajdujących się na północ od Kielc. Teraz pierwszy pociąg po południu jadący bezpośrednio do Complain to typowy kibel o godzinie 17:00. Niby wszystko ładnie i pięknie, lecz jazda nim przypomina podróż zawaloną stopiątką w szczycie, tylko że przez 3h (pośpieszny jechał 2h 20min). Postanowiłem nim pojechać na Wszystkich Świętych (wtedy jeździł o godzinie 17:15), ponieważ nie było już miejsc w pospiesznych. Wsiadło do niego tyle osób, że ludzie, którzy przyszli na 5 min przed odjazdem już nie dali rady wejść do środka. Pewnie usłyszę "jak ci się nie podoba to jeździj autobusem". Otóż ja odpowiem, że nie opłaca mi się płacić około 20 zł za autobus, kiedy mam legitymację kolejową ze zniżką 80% i za pospieszny na tej trasie płacę 8,80zł, a za kibel 5 zł z hakiem. Może większości ten rozkład będzie się podobać, lecz mi się nie podoba. Oto moje zdanie. RE: Nowy rozkład jazdy pociągów - psoras - 17-12-2015 (16-12-2015, 00:32)Zena92 napisał(a): Cóż ja nie podzielam zdania Psorasa. Od kiedy pamiętam po południu miałem dwa bezpośrednie pociągi pospieszne z Krakowa do mojego Complain Stone (no może czasem był jeden, ale był). W poprzednim rozkładzie odjeżdżały w godzinach 15:15 i 16:45. Niestety, zostały one zlikwidowane. Obecnie istnieje pociąg pospieszny mniej więcej w tych godzinach, lecz w Kielcach skręca na Włoszczowę, gdzie zjeżdża na CMK. (...) Pociąg jedzie z Krakowa do Warszawy o pół godziny krócej, lecz stwarza to więcej problemów dla osób chcących dostać się z Krakowa do miast znajdujących się na północ od Kielc.A to ci nie podpasuje?
RE: Nowy rozkład jazdy pociągów - Zena92 - 17-12-2015 (17-12-2015, 17:05)psoras napisał(a): A to ci nie podpasuje? W sumie można by przetestować w celach eksperymentalnych. Lecz wątpię żeby udało mi się kupić miejscówkę w Bolku. Tym bardziej, że przez neta nie da się kupić biletu z moją zniżką, a jeździć na dworzec kilka dni wcześniej specjalnie żeby kupić bilet na pociąg mi się po prostu nie chce. RE: Nowy rozkład jazdy pociągów - naruciakk - 18-12-2015 Jak na razie cięzko mi się wypowiedzieć, zobaczymy jaka ocena wykrystalizuje się z czasem. Cieszę się ze zwiększonego ruchu w Gdańsku, Flirtów i lepszej oferty SKM. Boli mnie trochę rozkład SKMek do Osowej w weekendy, kursów jest absolutnie za mało. |