![]() |
|
Wojna Młotek 40 kartonów - Wersja do druku +- PONE – NAJLEPSZE FORUM W INTERNECIE, PONIEKĄD. (https://pone.gdan.eu) +-- Dział: Offtopic (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=15) +--- Dział: Syf (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Wojna Młotek 40 kartonów (/showthread.php?tid=164) |
RE: Wojna Młotek 40 kartonów - Irwin - 15-03-2016 Właściwie - jak rozwijało się lore warhammera od pierwszego wpisu z rouge tradera? RE: Wojna Młotek 40 kartonów - Tarreth - 15-03-2016 Retcony i updaty wizualne, które otwierały drogi do nowych wątków. Dziś mamy super-hiper grimdark uniwersum. W I edycji nie było aż tak tragicznie (na tyle, na ile wiem) ale może to być kwestia innych czasów i pewnych kanonów moralnych pisarzy, etc, etc. Teraz tego nie ma, wszystko dostaje edgu (w wszystkich znaczeniach tego słowa). Z tym, ze GW i BL (Black Library - ludzie, co piszą lore oficjalne) chyba się cofają w czasie, bo to co widzę, co się dzieje to herezja przeczysta. RE: Wojna Młotek 40 kartonów - Warmen - 30-03-2016 Poprosiłbym znawców o wypowiedzenie się nt 13 czarnej jak wyciąg z murzyna krucjaty. Czy Horo wróci? RE: Wojna Młotek 40 kartonów - KochamChemie - 30-03-2016 Kolejna nieudana krucjata zrobiłaby dobrze emo dzieciom chaosu. Abby jako obrażony nastolatek NIESTETY był kilka razy zdrowo poharatany. Raz przez Eldrada, raz przez Imperialnych. Jednakże, Chaos lubi atakować tamte okolice, a Abbadon(ej, w końcu cechą ich legionu było ich wzajemne, fizyczne podobieństwo :D, ale fakt, mój błąd) jako ulubieniec(chłopiec na posyłki) Chaosu zapewne by przewodził takiej krucjacie. Więc w sumie Horus wróci, znowu dostanie mocno w dupę i straci 90% liczebności swoich "legnoistów" i przyklei Imperatorowi serduszko do czoła po czym spierdzieli do warpa. RE: Wojna Młotek 40 kartonów - Warmen - 30-03-2016 W sumie to nie miałem na myśli Horusa Ale i tak się czegoś tam dowiedziałem. Naprawdę chodziło mi o Lemana Russa. 13 kompania przecież przyczłapała. Zarośnięci bo zarośnięci, ale po prostu przebywali w trudnych warunkach. Przyklei serduszko do czoła? Co? XD RE: Wojna Młotek 40 kartonów - Tarreth - 31-03-2016 Chemik, o czym Ty opowiadasz? RE: Wojna Młotek 40 kartonów - KochamChemie - 01-04-2016 O czarnych krucjatach, ale jak sobie przypominam, to rzeczywiście nie ma temat. Nvm. RE: Wojna Młotek 40 kartonów - Tarreth - 01-04-2016 >Czarne Krucjaty >Horus >Abaddon Tylko dwa pasują do siebie. Choose wisely. Also, Warmen: Niewiele jest do powiedzenia, z tytułu zawrotnego tempa, w jakim Black Library wydaje obecne lore. Ponoć 13 Wielka Kompania z samym Leman Russem na czele wyskoczyła z Oka Terroru i byli widziani na Cadii. 13 Wielka Kompania to w sumie same Wulfeny (Czyt.: Wilkołaki w power armorach), więc powinno być grubo. Jednak to tyle, co osobiście jestem w stanie powiedzieć. RE: Wojna Młotek 40 kartonów - Warmen - 01-04-2016 To zupełnie tyle co ja wiem, no może poza tym, że Leman Russ też był widziany z nieogolonymi wilkami z trzynastej. Hmm...A CO Z PLANETĄ STWORZEŃ, KTÓRE MAJĄ KOCIE USZY?
RE: Wojna Młotek 40 kartonów - Tarreth - 05-04-2016 Jeśli takowa istniała, to purged. RE: Wojna Młotek 40 kartonów - Irwin - 25-04-2016 Pytanie z zakresu - wiedza powszechna - chaos. Ile jest bogów chaosu? RE: Wojna Młotek 40 kartonów - Warmen - 25-04-2016 Jak to ilu - wszyscy! Pięciu chyba, z tego co mi się wydaje, ale ja się nie znam. |